maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kuusijalkaisen keinutuolin kunnostus

Viimeinen kunnostus kohteeni koululla oli meidän perheen ehkä käytetyimmän huonekalun, eli vanhan keinutuolin kunnostaminen.
Keinutuolin selkänojasta oli haljennut pala ja maalikin oli osittain rapissut / rapsuteltu pois.




Keinutuolissa on kuusi jalkaa ja selkänojassa biedermeier tyyliset poikkipuut. Keinutuolien historiasta voit lukea täältä!

 Kuusijalkaisia keinutuoleja on valmistettu ainakin ruotsissa. Tästä kyseisestä keinutuolista ei ole tietoa onko se tehty suomessa vai ruotsissa. Vanha se kuitenkin on.




Selkänojan poikkipuu oli haljennut, koska keinutuoli keinahtaa istujansa kanssa vaakatasoon ja selkänojaan kohdistuu suuri paine.


Suurin urakka oli maalien poistossa. Keinutuolin viimeinen pintakäsittely oli tehty Miranol-maalilla ja välillä tuntui että maali on kuin panssari kiikun pinnalla.
Sitkeällä rapsuttelulla maali kuitenkin lähti. Selkänojaan liimattiin irronnut pala takaisin ja jalasten poikkipuun kiinnitystä vahvistettiin myös pva-liimalla.


Hioin keinutuolin ja paikkailin puukitillä suurimpia koloja. 



Tiukan aikataulun vuoksi en ehtinyt tähän kiikkuun tehdä hierrettyä öljymaalia, mikä olisi mielestäni ollut vanhassa keinussa kaikkein kaunein pintakäsittely. Öljymaaleissa on pitkät kuivumisajat, pidemmät siis kuin nykymaaleissa. Äitiysloma aloitus painoi päälle, joten päätin maalata keinun sävytetyllä Empire -maalilla.

Pohjamaalasin keinun ensin Otexilla.


Ja muutama kerros Empire -maalia pintaan. 
Lopputuloksesta tuli tämän näköinen:







Keinutuoli on taas omalla paikallaan :)


Sorvauskurssilla piipahdin myös viikonloppuna viimeistä kertaa tänä keväänä. Tein koivusta hedelmille laakean säilytyskulhon.
Voin läpimästä suositella kansalaisopiston kursseja! Ainakin tämä sorvauskurssi oli mitä onnistunein kokonaisuus. Sain hyvää ja pätevää ohjausta kurssin vetäjältä sekä kurssin sorvaajakolleegoilta!


 




Aurinkoista viikon jatkoa!


-Tuikku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti