maanantai 8. kesäkuuta 2015

Romanttista mummolan henkeä

Opiskelujen mittaan kotia on alkanut katsoa hieman uudella silmällä. Meillä on paljon vanhoja huonekaluja. "Ikeat" on annettu uusiin koteihin ja niiden jättämiin koloihin on roudattu varaston perukoilta vanhoja aarteita.

Tätä kaunokaista olen jo pitkään haaveillut pintakäsitteleväni ja nyt vihdoinkin lomalla oli aikaa toteuttaa tuo haave.

Mikään helppo juttu ei tämä maalaus ollut, ei sillä etteikö suti pysyisi kädessä vaan koska kodissamme asustaa kissoja ja koiria, oli pohdittava tarkkaan missä ja kuinka tuon maalausurakan toteuttaa.

Vältyttiin kuitenkin tassujen ja kuolan jäljiltä hyvin:)

Tämä ihanuus on aktiivikäytössä meillä vanhan tuvan keittiössä, kätkee sisäänsä kuivatarvikkeet ja vinon pinon kattiloita, yms.


Koska hommiin ryhdyttiin niin kovalla tohinalla,
 jäi tietysti ennen kuvat ottamatta..
Kaappi oli kuitenkin ollut vuosia punainen ja osa maalipinnasta oli irronnut.

Maalasin kaapin Tikkurilan Empire- maalilla. Ihanan täyteläinen maali!
Alaosan ovet maalasin täysin vaaleiksi.


Yläkaapin oviin halusin jotakin pientä yksityiskohtaa, ja se onnistui maalaamalla pohjamaalin päälle ensin kerros vaaleansinistä maalia ja sen päälle Empireä. Kuvioinnin toteutin ovien peileihin rypistetyllä paperilla ja rullaustekniikalla päällimmäisen maalin ollessa vielä märkä.




Vanerisen notkollaan olevan hyllyn tilalle tehtiin vanhasta harmaantuneesta laudasta jämäkkä hylly. Kestää taas notkua karvaisten kavereiden herkkuja :)


Nyt tämä kaappi on keittiön romanttinen valopilkku. 
Mummola miun tuloo mieleen :)


Ikkunan uusielämä


Rapistunutta, - kellastunutta, - ruosteista ja lenkoataidetta tehtiin seinälle nollabudjetilla. Vanhoista ikkunoista pystyypi taikomaan hyvinkin silmää hivelevää taidetta oikein edullisesti!



Mummolatunnelmin:

-Tuikku-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti